Omgeving
Zeeland heeft enorm veel te bieden

Een oase van rust heerlijk aan de kust.

Van een sportieve trip tot een culinaire relax vakantie, alles is mogelijk vanuit de prachtige vakantiewoning An & Bie! Om u alvast een eerste indruk van ons eiland Walcheren te geven hebben we de leukste dorpen en steden opgesomd.

Aagtekerke

Aagtekerke is een klein dorp (ca. 1500 inwoners) centraal gelegen op het schiereiland “Walcheren” in de provincie Zeeland. Op het knusse historische Dorpsplein is een supermarkt, een cadeauwinkel, oude kerk en een fietsenwinkel aanwezig. Rondom het dorp zijn verschillende boerderijwinkels gevestigd met diverse streekproducten.

In de zomermaanden worden er diverse activiteiten georganiseerd in Aagtekerke, zoals ringrijden, sjezenrijden, bingo. In “de week van Aagtekerke” vinden dagelijks activiteiten plaats als pannenkoekenfeest, trekkertrek, motorcross en kindervrijmarkt.

Facebookpagina Aagtekerkse evenementen

Ontdek de badplaats

Domburg

Domburg is de op 2 na oudste badplaats van ons land. In Domburg vind je naast een mooi schoon zandstrand aan de Noordzee gescheiden door duinen gezellige winkeltjes en eet- en drinkgelegenheden in het centrum van Domburg. Verder zijn er diverse rijksmonumentale bouwwerken als het stadhuis en de watertoren en een museum waar de kunst van Piet Mondriaan tentoon wordt gesteld. Er is in het toeristenseizoen wekelijks markt. Bij de Parel vind je een overdekt zwembad en diverse sport mogelijkheden.

meer informatie

Geniet van welverdiende rust in Oostkapelle

Oostkapelle

Tussen Domburg en Oostkapelle in vind je het Kasteel van Westhove. Ook is daar het Terra Maris museum gevestigd. Een museum voor natuur en landschap van Zeeland. Verder kun je in Oostkapelle heerlijk wandelen en fietsen door de bossen, duinen en over het strand.

meer informatie

Bekijk de rode daken onder de dijk

Westkapelle

Westkapelle is bekend om zijn vuurtorens: Het "Hoge licht" en het “IJzeren torentje”. Een andere bezienswaardigheid is de Westkapelse Zeedijk, een vijf kilometer lange zeewering van basaltsteen die het eiland Walcheren tegen de zee beschermt. De aaneenschakeling van boerenhuisjes met rode daken is kenmerkend voor Westkapelle. Verder heeft Westkapelle een gezellig marktplein met goede restaurantjes en terrassen. Meer weten over de geschiedenis ga dan eens naar het polderhuis!

meer informatie

Een hoofdstad die bruist

Middelburg

Middelburg is de hoofdstad van de provincie Zeeland. Het centrum wat omsingeld is door diverse wateren heeft mooie monumentale gebouwen zoals het stadhuis op de markt en het abdijcomplex. Verder kun je in Middelburg prima winkelen. Er zijn veel restaurantjes en terrassen. Kom eens een keer op donderdag, dan is het weekmarkt met allerlei verse producten! Een dagje met de kinderen weg? Pretpark “Minimundi” biedt een leuke dagattractie.

meer informatie

Dwaal door de idyllische straten van Veere

Veere

De grote kerk en het stadhuis zijn imposante bezienswaardigheden in Veere. Ook de Schotse huizen aan de kaai en de haven zijn een bezichtiging waard. In het oude centrum van Veere doe je een stapje terug in de tijd. Veere ademt nog de sfeer van vroeger tijden. Op de pittoreske markt vind je diverse winkeltjes en restaurantjes en terrassen. Stap voor een echte authentieke beleving eens binnen bij Oma's snoepwinkeltje in de Oudestraat 20! Veere, u mag het niet gemist hebben.

meer informatie

Vlissingen
Geniet van de zon op de Vlissingse Boulevard

Vlissingen

Vlissingen ligt aan de Westerschelde en heeft een lange boulevard waar de schepen dicht langs de kust varen. Er zijn diverse uitstapmogelijkheden rondom de scheepvaart en de dagattractie “Het arsenaal” biedt plezier voor jong en oud. In Vlissingen kun je naast winkelen, eten, drinken ook naar de bioscoop. Vanaf het station is er een goede verbinding per trein met steden in heel Nederland. Of ga eens een dagje over met het fiets-voetveer naar “de overkant” Zeeuws Vlaanderen.

meer informatie

wat is er te ondernemen?

Dagattracties Zeeland

Stichting Dagattracties Zeeland heeft de leukste, gezelligste, en meest bijzondere attracties van Zeeland en omstreken voor u op een rijtje gezet in dit handige overzicht. Van dagje uit met de kids tot romantisch samen weg, van sportieve activiteit tot heerlijk ontspannen. Het kan allemaal in Zeeland!

[custom_iframe]